Marka Grupy Selena Grupa Selena

Polityka prywatności

Szanowni Państwo
Dane osobowe klientów zbierane podczas funkcjonowania naszego serwisu internetowego traktujemy z dużą starannością i zgodnie z wymogami odpowiednich przepisów prawa. Poniżej przedstawiamy najważniejsze informacje na temat gromadzenia i przetwarzania Państwa danych osobowych.

Jakie dane zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji
Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał sie zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło, których będziesz używał na naszej witrynie.

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?
W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Ci zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja jest obowiązkowa, jeżeli chcesz skorzystać z dodatkowych funkcji serwisu.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter podczas rejestracji.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?
Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą emailową nasz Newsletter.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?
Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Dane możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")
Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?
Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem, gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności.
Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie kontaktowej.

POLITYKA PLIKÓW COOKIES

  1. Pliki cookies to inaczej informacja tekstowa zapisywana przez serwer na komputerze użytkownika w pliku „cookie”, którą serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego samego komputera użytkownika Internetu (dalej „użytkownik”). Zadaniem plików „cookie” jest poinformowanie – przez zapamiętanie ustawień przeglądarki internetowej, loginu oraz informacji systemowych – że użytkownik uzyskał dostęp do serwera oraz zoptymalizowanie pracy strony internetowej.

  2. Korzystamy z plików „cookie” wyłącznie w następujących celach:

    1. zapamiętania wyboru języka oraz kraju użytkownika,

    2. znajomości ustawienia przeglądarki internetowej użytkownika,

    3. możliwe najlepszego dopasowania naszej strony internetowej do potrzeb użytkowników,

  3. Pliki „cookie” instalowane są na komputerze użytkownika z możliwością ich usunięcia w każdej chwili.

  4. Zawartość plików „cookie” nie pozwala na identyfikację użytkownika. Za pomocą plików „cookie” nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.

  5. Niektóre pliki „cookie” są wykorzystywane przez firmy, z którymi współpracujemy w zakresie obsługi naszej strony internetowej: Netminers, Google Analytics, Facebook.

  6. Użytkownik może uniknąć korzystania z plików „cookie” zmieniając ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik może także usunąć istniejące pliki „cookie”. W tym celu użytkownik może skorzystać z pomocy w jego przeglądarce, aby dowiedzieć się jak to zrobić.

  7. Od chwili zapoznania się z niniejszym dokumentem, każda decyzja użytkownika, w tym także jej brak w postaci braku zmiany domyślnych ustawień przeglądarki umożliwiających przetwarzanie plików „cookie”, traktowana jest jako wyraz świadomego aktu woli tj. jako wyrażenie zgody na przetwarzanie plików „cookie” w zakresie w jakim pozwalają na to ustawienia przeglądarki internetowej użytkownika.

  8. Usunięcie lub zablokowanie plików „cookie” z naszej strony internetowej może doprowadzić do tego, że część strony internetowej nie będzie działać poprawnie.

Aktualności

zobacz więcej

Doradcy handlowi

skontaktuj się

Zadaj pytanie ekspertowi tytana

wyślij pytanie